Medvehagyma balesettel

Medvehagyma_2014-04-20 12.28.19A hétvégén mozgattuk a medvehagymára kitelepül méheket. Egyből átvittük a lelendő akácos legelőre. Bizakodóak vagyunk, hogy szép eredményt érünk el, de még a pergetés hátra van. Szerencse, hogy most nem nyílt össze a medvehagyma és az akác így egy kicsit kényelmesebb a vándorlás és nem kell annyira sietni.

A vándorlás nagyon viszontagságosra sikerült, mert az utánfutó megcsúszott és egy repcetábla szélébe rántott, autóval együtt, ráadásul még az oldalára is borult. Néhány kaptár kinyílt, ezért méhfelhőben pakoltuk le, majd az utánfutó visszafordítása után újra fel a kaptárakat. Ekkor láttuk, hogy a kerék is tönkrement. Szerencsére a Lada pótkereke pont rávaló volt, így Imre barátom a közeli faluba hajtva keresett egy helyet ahol életet leheltek a lapos kerékbe (szombat éjjel 11-kor). Szerelés és pakolás után folytattuk az utunkat az akácosba. Itt esett az eső, ezért két óra dagonyázással pakoltuk le a kaptárakat.

Szerencsém van, hogy ilyen segítségem találtam mint az Imre barátom, aki minden viszontagság ellenére megőrizte az optimizmusát és belém is lelket öntött. Remélem ennél csak könnyebb lesz.  🙂